Monday, October 01, 2007

Reconnaissance

The ever more popular DayTick training session takes place tomorrow morning in a new location here in Jyväskylä. The sensible thing was to do a little bit of reconnaissance so I wouldn't have to search for the place tomorrow morning. I walked in the dark evening over a bridge and found a strange-looking wedge-shaped house. It was mostly glass and seemed extremely tall. I counted 16 floors.

I am prepared.

---

Syksyinen ilta oli jo pimennyt eikä katuvalojen hämyssä erottanut enää ruskankeltaisia vaahteranlehtiä kuin siellä täällä. Enää ei satanut, mutta jalkakäytävä kiilsi päivän kosteudesta. Matkakeskuskin oli hiljennyt, junia ei ollut saapumassa asemalla. Laiturit olivat autioita, kun kapusin betoniportaita ylimenosillalle. Katettu kaarisilta kaikui askeleistani, vastaani tuli nuoripari iltakävelyllä. Kosteat lankut tuoksuivat huumaavasti. Sillan päässä oli kolme vaihtoehtoa: portaat vasemmalle, hissi keskellä ja pyöräilyluiska oikealle. Pian huomasin, miksi portaista varoitettiin erityisesti. Ne olivat todella leveät ja matalat, juuri niin leveät, että askel ei oikein osunut niihin. Jokaisella askeleella sama jalka osui alemmalle portaalle ja meno tuntui linkuttavalta. Jokainen porras vaati kaksi askelta ja aleni vain muutaman sentin. Alhaalla huomasin lasisen rakennuksen, jonka firmaluettelokyltti oli nälkävuoden mittainen. Ainakin kolmekymmentä eri yritystä pitää joukkojaan tuossa Innova-nimisessä talossa.
Päästä katsottuna talo oli kuin kiila, vain alimmassa kerroksessa oli leveyttä ovelle, jonka numero 11 kertoi osoitteen olevan oikean. Wilhelm Schaumannin patsas katseli kuin torsoton Lenin ihan toiseen suuntaan läheisellä aukiolla.
- Tänne minun pitäisi siis aamulla tulla, ajattelin.
- Eihän matkaan mene varttiakaan, edes matkalaukun kanssa.
Tehdäkseni pidemmän lenkin valitsin toisen sillan paluumatkalle, mutta sen betonipohja ei haissut millekään.

Olen valmis.

(Edit 4.10.07 erään rakennusalan ammattilaisen vuodatuksen pohjalta: 'sementti' muutettu oikeammaksi 'betoniksi'. 'Kaksikymmentä' -> 'kolmekymmentä'.)

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home